Mandelpesto

Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Mandelpesto

En helt vegansk och väldigt god variant på pesto med sötma från sötmandlar och mintig fräschör från färsk mynta. Den knapriga peston passar till de flesta sallader eller blandad med en pasta av hög kvalitet – i alla sin enkelhet.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Mandelpesto

Ingredienser

ca 2 dl
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 dl rostad sötmandel
1 tsk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl kallpressad oliv- eller rapsolja
1 dl färsk mynta
1 1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gjorde på basilika

    Petra

  • Hur länge håller denna i kylen?

    Simon

    Hej Simon! Den håller i ca 1-2 veckor i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi3433 KJ / 820 kCal
Fett84 g
Salt1.06 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Morötter med aprikos och mandel
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ärtpesto
    Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostade nötter & bär
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtspuckar med mandel och citron
    Betyg 3.2 av 5.130 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad