Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Honungsstekta nektariner med jordgubbar och glass

Honungsstekta nektariner och jordgubbar med smak av smör och lime som du serverar med vaniljglass är en alldeles underbar efterrätt som garanterat gör succé. De söta varma frukterna med sin ljuvliga smak av honung kompletteras av den kalla glassen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur nektarinerna. Skär nektariner och jordgubbar i bitar.
  2. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den blir ljusbrun. Ta upp den.
  3. Stek nektarinerna några minuter i smöret i stekpannan. Lägg i jordgubbarna.
  4. Riv limeskal och pressa juicen. Rör ner i frukten tillsammans med honung och mynta. Servera varma eller ljumma med glass till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 nektariner
  • 1/2 l jordgubbar
  • 1/2 dl skalad sötmandel
  • 2 msk smör
  • 1/2 lime (skal och juice)
  • 2 msk honung
  • 1 msk hackad mynta
  • 1/2 l vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?