Ljummen morotsraita med mynta och mandel

68
1
Ljummen morotsraita med mynta och mandel

Raita är en fräsch indisk yoghurtsås som får smak av mynta och mango chutney – här serveras raitan ihop med limesmakande morotspasta och grovhackad rostad mandel.

Ljummen morotsraita med mynta och mandel

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 kruka mynta
2 msk mango chutney
2 dl matyoghurt
1/2 dl mandel
3 l vatten
1 msk salt
2 förp morotspasta (à 250 g)
saft från 1/2 lime (saft från 1/2 lime motsvarar 2 tsk saft)
salt och svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på mango chutneyn.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, alternativt iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentar

Maria

2015-02-09

Åh så super gott! Är man inte jätte förtjust i mynta kan man halvera måttet. Detta är även ett perfekt tillbehör till grillfesten. Lite exotiska minnen!

Näringsvärde per portion

Energi 769 KJ / 185 kCal
Fett 8 g
Salt 75 g
Kolhydrater 21 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Mangoraita
Raita med chili
Gurksoppa med räkor
Shrikand med saffran
Sommarsangria