Ljummen morotsraita med mynta och mandel

68
1
Ljummen morotsraita med mynta och mandel

Raita är en fräsch indisk yoghurtsås som får smak av mynta och mango chutney – här serveras raitan ihop med limesmakande morotspasta och grovhackad rostad mandel.

Skriv ut
Ljummen morotsraita med mynta och mandel

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
1
kruka mynta
2 msk
mango chutney
2 dl
matyoghurt
1/2 dl
mandel
3 l
vatten
1 msk
salt
2
förp morotspasta (à 250 g)
saft från 1/2
lime (saft från 1/2 lime motsvarar 2 tsk saft)
-
salt och svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på mango chutneyn.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, alternativt iMat fraiche (innehåller havre).

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentar

Maria

2/9/2015

Åh så super gott! Är man inte jätte förtjust i mynta kan man halvera måttet. Detta är även ett perfekt tillbehör till grillfesten. Lite exotiska minnen!

Näringsvärde per portion

Energi 769 KJ / 185 kCal
Fett 8 g
Salt 7.5 g
Kolhydrater 21 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept