Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen morotsraita med mynta och mandel

Raita är en fräsch indisk yoghurtsås som får smak av mynta och mango chutney – här serveras raitan ihop med limesmakande morotspasta och grovhackad rostad mandel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken. Plocka och grovhacka myntan. Blanda vitlök, mynta och mango chutney med matyoghurten i en stor bunke.
  2. Hacka mandeln grovt och rosta den i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Koka upp vatten och salt i en kastrull.
  4. Lägg morotspastan i ett durkslag, häll vattnet över morötterna så att de mjuknar lite. Låt det rinna av ordentligt.
  5. Blanda morötterna med yoghurten. Pressa saften ur limen. Smaksätt med limesaft, salt och peppar.
  6. Lägg morotsraitan på ett fat, strö på rostad mandel och servera.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på mango chutneyn.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, alternativt iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk mango chutney
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl mandel
  • 3 l vatten
  • 1 msk salt
  • 2 förp morotspasta (à 250 g)
  • saft från 1/2 lime (saft från 1/2 lime motsvarar 2 tsk saft)
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 769 kJ / 185 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer