Hjortronsyltkakor

Syltkakor med det norrländska guldet är en garanterad succé runt fikabordet! Baka ut degen och gör små fördjupningar som du fyller med gyllene hjortronsylt. En kakklassiker i lyxigt utförande!

Ingredienser
ca 50 st
Deg
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 1/2 dl hjortronsylt eller annan sylt
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Degen är svårt att sätta ihop, använd jag inte kavla bara händerna, det kommer max 30 kakor, men mina barn uppskattades
Nataliia
2024-06-08Ett tips är att tillsätta lite färskmalen kardemumma i degen. Blir väldigt gott ihop med hjortronsylten.
Lina
2022-09-17Hemsk recept där degen inte ens var söt! Jag brukar nästan alltid minska på sockret i recept men i det här följde jag receptet och det är väldigt mycket mjöl, 2,5 dl, på en halv dl socker. Blev inte bra!
Sofia
2021-07-26