Hjortronsyltkakor
Syltkakor med det norrländska guldet är en garanterad succé runt fikabordet! Baka ut degen och gör små fördjupningar som du fyller med gyllene hjortronsylt. En kakklassiker i lyxigt utförande!
Ingredienser
ca 50 st
Deg
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 1/2 dl hjortronsylt eller annan sylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Degen är svårt att sätta ihop, använd jag inte kavla bara händerna, det kommer max 30 kakor, men mina barn uppskattades
Nataliia
2024-06-08Ett tips är att tillsätta lite färskmalen kardemumma i degen. Blir väldigt gott ihop med hjortronsylten.
Lina
2022-09-17Hemsk recept där degen inte ens var söt! Jag brukar nästan alltid minska på sockret i recept men i det här följde jag receptet och det är väldigt mycket mjöl, 2,5 dl, på en halv dl socker. Blev inte bra!
Sofia
2021-07-26