Mandelmusslor

Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
40 stBra ! Första ggr !
Ingrid
Hej! Är måttet lika dant om man själv maler mandeln!??
Christina
Hej Christina! Det låter rimligt att det ska vara samma. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Varför kan man i skriva ett riktigt recept. Tex om ska göra 24 st då ska man få ut 1, 1/5 äggvita. Vad är det. Det var något också som man skulle vara 3/5. Man har alltid kört 1/2 eller 3/4 eller 1,25. Vad är 1/5.? Jag kan tänka mig vad det är men jag är inte säker
Anki
Enkelt och gott! Mycket gott!!
Monika
Enkelt och gott!
Monika
Toppen recept! Efter ha provat flera andra och misslyckats blev resultatet strålande. Lätt att lossa dem från formarna. Så glad!!! Lade också till 2 krm bittermandel arom.
Cathrine
Vad gör mandelmjöl för nytta smaken ?
Gun
Mandelmassa i degen istället för mandelmjöl?
Gun
Bra recept på mandelmusslor
Kristina
Detta var första gången jag gjorde mandelmusslor och det gick jättebra! :) Inga musslor gick sönder men det jag undrar över är hur man får degen att inte glida ner från kanten?
Ingrid