Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mandelmusslor

Mandelmusslan tar mördegen från enkel kaka till ett tjusigt bakverk på nolltid. Sötmandel ger kakan sin karaktäristiska smak som passar bra ihop med syrliga bär eller sylt och vispad grädde. Perfekt som en mindre efterrätt eller till fikastunden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla, skala och mal mandel och bittermandel i en mandelkvarn. Rör smör och socker poröst. Blanda ner ägg och mandel. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Smörj veckade aluminiumformar med mjukt smör.
  3. Forma degen till en rulle och dela den i ca 24 lika stora bitar (för 24 st). Tryck ut degen i formarna och sätt dem på en plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.  Låt kakorna stå några minuter innan de stjälps upp och låt dem kallna.
  5. Till servering: Servera med vispad grädde och sylt eller bär.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 60 g)
  • 3 bittermandel
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
Till servering
  • vispgrädde
  • sylt eller bär
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer