Mandelmusslor
Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
20 portioner
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
2 finrivna bittermandlar
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 äggvita
smält smör (till formarna)
Till servering
sylt
lättvispad grädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mariana, det är ju 100g smör i detta receptet också
Anneli
2024-01-08Försvinnande goda! Jag använde bittermandelarom och tog två kryddmått, då jag gillar mandelsmaken.
Malin
2023-12-23Bakat idag, blev perfekta
Anneli
2023-12-21