Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Mandelformar med sylt och grädde

Recept på smaskiga och fina mandelformar med sylt och grädde som passar perfekt som efterrätt eller till fikat. Du gör kakorna av bland annat mandel, smör, socker och mjöl. Fyll med ljuvlig grädde och god sylt.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1 påse sötmandel (à 200 g)
  • 5 bittermandlar
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl sylt t ex hjortron eller hallon
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och skala mandel och bittermandel. Mal mandeln på mandelkvarn.
  2. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp.
  3. Tillsätt mandel och vetemjölet blandat med bakpulver.
  4. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet ca 30 min.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Dela degen i 30 bitar (för 30 st). Tryck ut degbitarna i avlånga formar av metall ställda på en plåt.
  7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen, ca 15 min.
  8. Låt kakorna svalna något i formarna innan de försiktigt lossas ur formarna och får kallna på galler.
  9. Fyll formarna med vispad grädde och sylt och servera genast.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(21)