Ett inte allt för krångligt recept på klassisk mandelkubb, kakor som passar perfekt att servera som fikabröd. Du gör mandelkubbar av bland annat smör, socker, bittermandel, mjölk och grädde. Kubb är mångas favorit till kaffet!
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi använde 1 msk hjortronsylt och kakorna jäste till tusen. Dessutom var lukten så stark för min sambo som öppnade ugnen att den satte sig i näsan på honom i flera timmar (vi andra i köket hade inga klagomål). Jag skulle föreslå att man kan vara lite snål med måttet. Vi hällde upp pärlsocker och mandelflarn på en tallrik och doppade/rullade de penslade bitarna vilket var både lätt och roligt. Ett bra moment för barn att delta i!
Ingrid
2023-03-19Pålitliga, och ser så extravaganta ut med mandelflarnen ovanpå! Jag gör dem ofta eftersom de är lätta att göra veganska, då de inte innehåller ägg: man tar margarin och mandel mjölk istället för smör och komjölk. Ibland gör jag en omtyckt variation: ersätter hälften mjölet för mandelmjöl, och adderar 1dl små choklad bitar: Chocolate Chip Mandel Kubb! Ganska nära himlen... Tack för enkel recept! P.S. 1msk hjortron salt fungerar perfekt för mig!
Lyssa
2022-05-17Enkelt och gott. Mums
Marita
2021-03-22