Ostkaka på pumpa
Ostkaka på pumpa är en variant på småländsk ostkaka, där pumpan bidrar med både fin gul färg och god smak. Bjud med en klick sylt och vispad grädde – perfekt som efterrätt eller stadigt mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
8 portioner
1 kg pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
3 bittermandlar
1 dl sötmandel
1 dl socker
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3 %)
1 1/2 dl vetemjöl
5 ägg
1 krm salt
vispad grädde och sylt till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3317 KJ / 793 kCal
Fett49 g
Salt0.7 g
Kolhydrater66 g
Protein21 g
Kommentarer
Hej på er! Jag har inte lagat kakan men är allergisk mot nötter och mandel. Bara en dum fråga blir det sämre konsistens på kakan om man utesluter dessa?
Johanna
2024-10-02Hej Johanna! Det går bra att utesluta dom! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-02jättegod
Elisabeth
2022-12-20Den var jättegod! Nästa gång ska jag göra med saffran!
Birgit
2022-12-04