Mandel- och rabarberkaka
Recept på oemotståndlig mjuk mandel- och rabarberkaka. Du gör kakan av mjöl, socker, ägg, rabarber, mandel och crème fraiche. Servera till efterrätt med en klick härlig vispad grädde!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004
Ingredienser
12 portioner
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
200 g rabarber
1 m potatismjöl
1 dl sötmandel
2 bittermandlar
2 ägg
1 äggvita
2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 msk florsocker
Till servering
3 dl vispgrädde
För alla
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri crème fraiche och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, soja eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri crème fraiche och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, soja eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mkt god.
Elisabeth
2021-05-22Gammal favorit - gör den minst två gånger varje vår.
Marie-louise
2018-05-11Fantastiskt god smakkombination av rabarber och bittermandel
Per
2004-08-26