Mandel- och rabarberkaka

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
3
Mandel- och rabarberkaka

Recept på oemotståndlig mjuk mandel- och rabarberkaka. Du gör kakan av mjöl, socker, ägg, rabarber, mandel och crème fraiche. Servera till efterrätt med en klick härlig vispad grädde!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Mandel- och rabarberkaka

Ingredienser

12 portioner
3 dl  vetemjöl
2 msk  socker
125 g  smör
1   äggula

Fyllning

200 g  rabarber
1 m  potatismjöl
1 dl  sötmandel
2   bittermandlar
2   ägg
1   äggvita
2 dl  strösocker
2 dl  crème fraiche
1/2 dl  vetemjöl
1 msk  florsocker

Till servering

3 dl  vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Mkt god.

Elisabeth

2021-05-22

Gammal favorit - gör den minst två gånger varje vår.

Marie-louise

2018-05-11

Fantastiskt god smakkombination av rabarber och bittermandel

Per

2004-08-26

Testa liknande recept

Mandelmassa
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Råg- och mandeltårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord mandelkonfekt
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostkaka
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelformar med sylt och grädde
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillbakad rabarberpaj med citron och vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 60 min att tillaga