Mandel- och rabarberkaka

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
3
Mandel- och rabarberkaka

Recept på oemotståndlig mjuk mandel- och rabarberkaka. Du gör kakan av mjöl, socker, ägg, rabarber, mandel och crème fraiche. Servera till efterrätt med en klick härlig vispad grädde!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Mandel- och rabarberkaka

Ingredienser

12 portioner
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning

200 g rabarber
1 m potatismjöl
1 dl sötmandel
2 bittermandlar
2 ägg
1 äggvita
2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 msk florsocker

Till servering

3 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Mkt god.

Elisabeth

2021-05-22

Gammal favorit - gör den minst två gånger varje vår.

Marie-louise

2018-05-11

Fantastiskt god smakkombination av rabarber och bittermandel

Per

2004-08-26

Testa liknande recept

Rabarberkompott
Betyg 3.9 av 5.
100 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Staffans jordgubbs- och rabarberkräm
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberkräm med jordgubbar
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbersoppa med fläder och fryst yoghurt
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubb- och rabarberkompott
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Easter mess
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga