Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mandelkakor med citron och blåbär

Dessa citronsmakande mandelkakor behöver inte nödvändigtvis smaksättas med blåbär utan det fungerar lika bra med hallon eller röda vinbär. Trevliga att ha med sig ut på picknicken för den sötsugna. Pudra med florsocker innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Mal mandeln i mandelkvarn eller mixa fint i matberedare.
  3. Blanda mandel, citronskal, siktat florsocker och vetemjöl i en skål.
  4. Tillsätt äggvitorna och blanda runt. Vispa ner det smälta smöret.
  5. Ställ ut 16 mazarinformar av aluminium (för 16 st) på en plåt. Häll smeten i formarna. Fördela blåbären i mitten på varje form.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna.
  7. Sikta över lite florsocker vid servering.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 2 dl blåbär eller andra bär, t ex hallon eller röda vinbär
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl sötmandel (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 4 dl florsocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 5 äggvitor
  • florsocker till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?