Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nordafrikanska mandelkakor

Dessa delikata nordafrikanska mandelkakor bakar du lätt av sötmandel, ägg, florsocker, bakpulver och finrivet skal av citron. Servera tillsammans med färska bär eller till kaffet.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal mandeln i en mandelkvarn eller kör den i en matberedare.
  3. Vispa ägg och 2 dl florsocker (för 20 st) poröst. Tillsätt bakpulver, citronskal samt mandel. Rör ihop degen.
  4. Forma valnötsstora bollar med en sked. Rulla runt bollarna i resten av florsockret. Platta ut dem på bakplåtspappret.
  5. Grädda kakorna i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska få lite vacker färg. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 200 g sötmandel
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • finrivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB