Nordafrikanska mandelkakor

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
2
Nordafrikanska mandelkakor

Dessa delikata nordafrikanska mandelkakor bakar du lätt av sötmandel, ägg, florsocker, bakpulver och finrivet skal av citron. Servera tillsammans med färska bär eller till kaffet.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Nordafrikanska mandelkakor

Ingredienser

20 st
200 g sötmandel
1 ägg
2 1/2 dl florsocker
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Enkla och uppskattade, placeras glest på plåten samt kräver längre tid i ugnen. Går bra att utesluta citron, blir godare om man skållar mandeln.

Mona

2006-12-11

Myckat lättbakade!

Ulla

2006-03-19

Testa liknande recept

Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italienska mandelskorpor med choklad
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biscotti med mandel och olivolja
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummaskorpor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladrulltårta med mockakräm
Betyg 3.4 av 5.
441 personer har röstat
Under 45 min att tillaga