Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kardemummaskorpor

Skorpor kan smaksättas på många olika sätt. Dessa skorpor är smaksatta med kardemumma, sötmandel och apelsinskal. De tar lite tid att göra men är ack så goda!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5 -7 minuter.Passa noga. Hacka den grovt.
  3. Rör smör och socker poröst i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget.
  4. Stöt kardemumman. Blanda med vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och finrivet apelsinskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg.
  5. Forma 2 längder För (40 st) på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter. Ta ut plåten.
  6. Sänk värmen till 100 °C.
  7. Skär ev längderna i en över-och en underdel. Skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och "torka " dem i ugnen i ca 40 minuter eller tills de känns torra.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 2 dl sötmandel (2dl motsvarar ca 150 g)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar 420 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 2 apelsiner
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB