Kardemummaskorpor
Skorpor kan smaksättas på många olika sätt. Dessa skorpor är smaksatta med kardemumma, sötmandel och apelsinskal. De tar lite tid att göra men är ack så goda!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
Ingredienser
40 st
2 dl sötmandel (2 dl motsvarar ca 150 g)
75 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk kardemummakärnor
7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar 420 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 apelsiner
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gjort detta recept 4 gånger. Alla gångerna blev skorporna brända i botten. Ugnen kollad med termometer, den var riktig.
Åke
2020-04-09Hej Åke! Vad tråkigt att det inte blev bra någon av gångerna. Alla ugnar är ju olika som bekant och din ugn kanske har riktigt bra drag så du behöver nog "torka" dom lite kortare tid i ugnen. Ett tips är att börja med tex 20 min och sedan kolla till efter varje 5 min. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-09Alla i familjen tyckte att det var gått! Det är värt att lägga den lilla tid det tar att göra skorporna. Doften av de nybakade skorporna vill inte släppa iväg en hemifrån.
Alla
2006-02-22