Kardemummaskorpor

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
2
Kardemummaskorpor

Skorpor kan smaksättas på många olika sätt. Dessa skorpor är smaksatta med kardemumma, sötmandel och apelsinskal. De tar lite tid att göra men är ack så goda!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Kardemummaskorpor

Ingredienser

40 st
2 dl sötmandel (2 dl motsvarar ca 150 g)
75 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk kardemummakärnor
7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar 420 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 apelsiner

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort detta recept 4 gånger. Alla gångerna blev skorporna brända i botten. Ugnen kollad med termometer, den var riktig.

Åke

2020-04-09

Hej Åke! Vad tråkigt att det inte blev bra någon av gångerna. Alla ugnar är ju olika som bekant och din ugn kanske har riktigt bra drag så du behöver nog "torka" dom lite kortare tid i ugnen. Ett tips är att börja med tex 20 min och sedan kolla till efter varje 5 min. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-09

Alla i familjen tyckte att det var gått! Det är värt att lägga den lilla tid det tar att göra skorporna. Doften av de nybakade skorporna vill inte släppa iväg en hemifrån.

Alla

2006-02-22

Testa liknande recept

Kardemummate
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rykande kryddte
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Iste med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nordafrikanska mandelkakor
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga