Rårörd blåbärssaft
Med hjälp av vatten, citronsyra, socker och blåbär så fixar du lätt ihop din egna hemmagjorda, rårörda blåbärssaft. Den tar lite tid att tillaga men är mycket trevligare att ha hemma än köpesaft. Även trevlig som gå bort-present.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
2 liter
1 1/2 l blåbär eller andra bär, t ex svarta eller röda vinbär
1 l vatten
1 msk citronsyra
1 kg socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Barnen älskade den!!
Anna-karin
2020-07-17Hej Maria! Ingen stor skillnad smakmässigt, båda är exempel på kallrörd saft, men med lite olika tillvägagångssätt. Receptet som bara heter blåbärssaft är lite enklare, eftersom man blandar alla ingredienser på en och samma gång. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-16Hej! Vad blir egentligen skillnaden på det här receptet, och ert recept "Blåbärssaft"? Det är samma ingredienser, nästan exakt i båda. Vad jag kan förstå så tillsätter man sockret direkt när man blandar ingredienserna i "Blåbärssaft", men i "Rårörd....." så tillsätter man sockret efter man har silat. Blir det någon skillnad på resultatet av de två recepten?
Maria
2017-01-11