Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelkakor

Mandelkakor är en klassisk favorit hos många. Små enkla, söta kakor som går fort att göra. Utgå från mandelmassa och tillsätt rivet apelsinskal och hackad mörk choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan. Blanda den med apelsinskal och ägg till en jämn och slät smet.
  3. Grovhacka chokladen och blanda ner den.
  4. Klicka ut små kakor på bakplåtspappersklädda plåtar.
  5. Grädda 10-12 minuter i ugnens mitt. Lossa kakorna när de svalnat.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 250 g mandelmassa
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 ägg
  • 100 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer