Lavendelskorpor med citron och mandel
Lavendel är inte bara en vacker växt med blålila blommor. Den går även att smaksätta choklad och bakverk med. Torkade lavendelblommor ger karaktär åt dessa knapriga mandelskorpor med citron. Doppa i choklad och strö över mer lavendel om så önskas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
ca 50 portioner
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
100 g smält smör
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad sötmandel
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl torkade lavendelblommor
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi310 KJ / 74 kCal
Fett3 g
Salt0.13 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag tycker det är värdelöst att ni har ett recept med ingredienser man inte inte hittar trots att man handlar i en av Sveriges största ICA Maxi butiker. (Jönköping)
Ingela
2024-04-08Hittade Lavendel på Lifebutiken vilken skiljde sig avsevärt i pris från övrigt utbud av lavendel. Life var nästan 50 kr billigare för likadana paket. Ska gå all in på lavendel i en meny med lavendel i alla rätter. ICA är verkligen en inspirerande plats att botanisera nya idéer på!
Anna-lena
2022-04-14Hej. Vart kan man köpa torkade lavendelblommor? Vi hittade dom inte på våran Ica.
Dan
2018-03-18Hej Dan! Prova på någon hälsokostbutik om du inte hittar dem hos din ICA handlare. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2018-03-19