Lavendelskorpor med citron och mandel

5
3
Lavendelskorpor med citron och mandel

Lavendel är inte bara en vacker växt med blålila blommor. Den går även att smaksätta choklad och bakverk med. Torkade lavendelblommor ger karaktär åt dessa knapriga mandelskorpor med citron. Doppa i choklad och strö över mer lavendel om så önskas.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Lavendelskorpor med citron och mandel

Ingredienser

ca 50
3
ägg
2 1/2 dl
strösocker
100 g
smält smör
6 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
100 g
grovhackad sötmandel
1 msk
finrivet citronskal
1/2 dl
torkade lavendelblommor
1/2 tsk
salt

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och ev vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och choklad utan mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Doppa halva skorpan i smält vit choklad och strö över med lavendel.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Dan

2018-03-18

Hej. Vart kan man köpa torkade lavendelblommor? Vi hittade dom inte på våran Ica.

Redaktionen ICAse

2018-03-19

Hej Dan! Prova på någon hälsokostbutik om du inte hittar dem hos din ICA handlare. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2016-09-21

Hej Kajsa! Du har helt rätt, vi fick nog hjärnsläpp... Men nu åtgärdar vi det och 100 grader räcker bra som temperatur för att torka skorporna. Hälsningar Michelle

Kajsa

2016-09-03

Det är fel temperatur/tid på torkningen av skorporna! Jag hade fina skorpor som jag la för torkning och de blev helt brända. När jag jämför med liknande recept står det 100 grader i 30-40 minuter och det är en väldig skillnad! Så tyvärr, de blev förstörda.

Näringsvärde per portion

Energi 310 KJ / 74 kCal
Fett 3 g
Salt 0.13 g
Kolhydrater 10 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept