Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mandelkaka med sharon och pistage

Mandelkaka med sharon och pistage passar både som efterrätt och till helgfikat. Garnera kakan med hackad pistagemandel och vispgrädde och servera med några fruktklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker. Spara vitorna. Hacka mandlarna fint och rör ner i smeten tillsammans med mjöl och bakpulver. Riv citronskalet och pressa ur saften. Häll ner i smeten som är ganska fast.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med salt. Vänd ner skummet i smeten. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter (för 6 port).
  3. Häll i och bred ut smeten. Grädda kakan i 175°C, ca 35 min. Stjälp upp den och låt den svalna. Skär sharonen i klyftor.
  4. Sockerlag: Koka en sockerlag på vatten och strösocker. Tillsätt citronskivor och rom. Lägg i sharonfrukten. Låt det svalna och dra åt sig smak.
  5. Dränk in kakan med en del av sockerlagen.
  6. Garnering: Vispa grädden och bred över kakan. Garnera med hackad pistagemandel och några väl avrunna fruktklyftor. Servera resten i en skål.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Brun Farin
  • 2 dl skalad sötmandel (2 dl motsvarar ca 125 g)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tvättad citron
  • 1/2 krm salt
  • 4 sharonfrukter
Sockerlag
  • 2 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 skivor citron
  • 2 msk vit rom
Garnering
  • 25 g hackad pistagemandel
  • vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 370 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden