Mandelkaka med sharon och pistage

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Mandelkaka med sharon och pistage

Mandelkaka med sharon och pistage passar både som efterrätt och till helgfikat. Garnera kakan med hackad pistagemandel och vispgrädde och servera med några fruktklyftor.

Mandelkaka med sharon och pistage

Ingredienser

6 portioner
3   ägg
1 1/2 dl  brun farin
2 dl  skalad sötmandel (2 dl motsvarar ca 125 g)
1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1   tvättad citron
1/2 krm  salt
3 - 4   sharonfrukter

Sockerlag

2 dl  vatten
3/4 dl  strösocker
2   skivor citron
2 msk  vit rom

Garnering

25 g  hackad pistagemandel
vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1560 KJ / 370 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Pistagekaka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rövarcookies
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispad äggtoddy med rövargodis och havtorn
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjuk korint- och aprikoskaka
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Faringlaserad steklök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga