Brittisk plumpudding

8
3
Brittisk plumpudding

Recept på en vuxen, mjuk brittisk kaka som passar perfekt till fikat. Brittisk plumpudding gör du en vecka innan den ska serveras av bland annat konjak, russin, korinter, brun farin, ägg, sirap, apelsin och ingefära.

Skriv ut
Brittisk plumpudding

Ingredienser

8 portioner
1/2 dl konjak
4 dl russin
2 dl korinter
6 dl ströbröd
3 dl vetemjöl
2 dl brun farin
300 g smör eller margarin
6 ägg
2 dl ljus sirap
2 dl hackad sötmandel
1 påse hackade apelsinskal (à 50 g)
1 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Till serveringen

1/2 dl konjak

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jan

2014-12-17

Dette var ikke britisk plumpudding, men en blanding av christmas cake og plumpudding. Jeg ble veldig besviken när jeg bakade den. Det er alt for mye strøbrød i den, for lite russin og for lite cognac. Synd at ikke Ica selger engelske plumpudding til jul så kunne man kjøpe denne gode desserten i hele Sverige. I stedet for rört smør kan man anvende cognacsmør som er mycket betre. Oppskriften på den er; 240 gram florsocker 120 gram mjukt smør 1 msk cognac 1 msk wisky 1 msk lys likør Røres i hop.

Charlotte

2014-11-03

Charlotta Bergman, det står inte koriander, det står 2dl korinter vilket är torkade bär som går att köpa i vilken Ica som helst, i baksektionen Inte exakt det recept jag är van vid men bra alternativ för Sveriges utbud. För de som vill ha mer klassiskt skulle jag rekommendera även katrinplommon och sultanarussin..

Charlotta

2008-10-31

stor! kommentar ICA! ursäkta! Men ska det vara koriander!!!?? o 2 dl?? Det står så i receptet!! är inte koriander en matkrydda? Ska man ha det i kakan ändå? Men 2 dl? Det står så i ingedienslistan!

Testa liknande recept