Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Brittisk plumpudding

Recept på en vuxen, mjuk brittisk kaka som passar perfekt till fikat. Brittisk plumpudding gör du en vecka innan den ska serveras av bland annat konjak, russin, korinter, brun farin, ägg, sirap, apelsin och ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda konjaken med russin och korinter och låt stå några tim.
  2. Hacka samman ströbröd, vetemjöl, farin och matfettet, i små tärningar.
  3. Tillsätt äggen och sirapen och rör ihop till en smet. Blanda i russin och korinter med konjaken, mandel, apelsinskal och kryddor.
  4. Häll smeten i en väl smord hög form, ca 1 1/2 liter (för 8 port). Täck formen med aluminiumfolie och ställ den i en gryta med sjudande vatten. Låt puddingen sjuda ca 3 tim.
  5. Kontrollera med en sticka att puddingen stannat och inte kladdar. Ta upp och låt puddingen kallna i formen. Låt puddingen stå i kylskåpet ca 1 vecka innan den ska ätas för att mogna.
  6. Stjälp upp puddingen på ett serveringsfat. Värm konjaken i en liten kastrull. Häll den på puddingen och tänd på med en tändsticka. Servera puddingen med rört smör.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 dl konjak
  • 4 dl russin
  • 2 dl korinter
  • 6 dl ströbröd
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl Brun Farin
  • 300 g smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl hackad sötmandel
  • 1 påse hackade apelsinskal (à 50 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
Till serveringen
  • 1/2 dl konjak
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer