Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Julkaka på kort tid

En snabbakad kaka med smak av russin, katrinplommon, pepparkaka, cocktailbär och rom. Duka fram julkakan som dessert på julbordet och låt er väl smaka!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka cocktailbären, suckaten och katrinplommonen.
  2. Lägg det hackade och russinen i en skål med romen. Låt stå någon dag.
  3. Rör ihop en mjuk pepparkaka från mix och tillsätt frukten - detta räcker till 1-2 paket, beroende på hur mycket frukt man vill ha i.
  4. Grädda enligt anvisning på paketet.

Tips

Variera med aprikoser och nötter.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 1 påse cocktailbär (à 50 g)
  • 1 påse suckat (à 50 g)
  • 15 katrinplommon
  • 1 dl russin
  • 1 dl rom
  • mjuk pepparkaka från mix
Lägg till i inköpslistan