Smörstekt ananas med rostad kokosglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Smörstekt ananas med rostad kokosglass

Fullända middagen med en färgglad fruktsallad på smörstekt ananas och sharon spetsad med en droppe rom och syrlig lime. Blanda rostad kokos i vaniljglassen och dröm dig bort till Karibien!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram glassen ur frysen och mjukrör den.
  2. Rosta kokosen i en het stekpanna tills den får lite färg. Låt svalna.
  3. Blanda kokosen i glassen. Ställ tillbaka i frysen minst 2 timmar.
  4. Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten.
  5. Skär ananas och sharon i cm-stora bitar. Lägg i varsin skål och ställ i kylen. Hit kan förberedas.
  6. Vid servering: Stek ananasen i smör och socker 4–5 minuter. Tillsätt rom, limejuice och vaniljpulver. Rör om och ta från värmen. Blanda ner sharonfrukten. 
  7. Lägg upp fruktblandningen i höga glas. Toppa med en kula kokosglass och finrivet limeskal.
  8. Servera genast.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfri glass, t ex baserad på havredryck från Oatly.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.

Tips

Glassen kan göras i god tid men ananasen blir bäst om den steks vid serveringen. Skär frukten i förväg så går det smidigt när du väl ska sno ihop desserten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3/4 l vaniljglass
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 stor ananas (à ca 1 1/2 kg)
  • 2 sharonfrukter
  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl mörk rom
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk pulver av äkta vanilj
  • finrivet skal av 1 lime
Lägg till i inköpslistan