Smörstekt ananas med rostad kokosglass
Fullända middagen med en färgglad fruktsallad på smörstekt ananas och sharon spetsad med en droppe rom och syrlig lime. Blanda rostad kokos i vaniljglassen och dröm dig bort till Karibien!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
3/4 l vaniljglass
3 dl kokosflingor
1 stor ananas (à ca 1 1/2 kg)
2 sharonfrukter
50 g smör
1/2 dl socker
1 dl mörk rom
2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk pulver av äkta vanilj
finrivet skal av 1 lime
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfri glass, t ex baserad på havredryck från Oatly.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.
Gör så här
Tips
Glassen kan göras i god tid men ananasen blir bäst om den steks vid serveringen. Skär frukten i förväg så går det smidigt när du väl ska sno ihop desserten.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Alldeles för mycket kokos i glassen
Monica
2022-01-01