Smörstekt ananas med rostad kokosglass

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
1
Smörstekt ananas med rostad kokosglass

Fullända middagen med en färgglad fruktsallad på smörstekt ananas och sharon spetsad med en droppe rom och syrlig lime. Blanda rostad kokos i vaniljglassen och dröm dig bort till Karibien!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Smörstekt ananas med rostad kokosglass

Ingredienser

6 portioner
3/4 l  vaniljglass
3 dl  kokosflingor
1   stor ananas (à ca 1 1/2 kg)
2   sharonfrukter
50 g  smör
1/2 dl  socker
1 dl  mörk rom
2 msk  färskpressad limejuice
1/2 tsk  pulver av äkta vanilj
finrivet skal av 1   lime

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfri glass, t ex baserad på havredryck från Oatly.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.

Gör så här

Tips

Glassen kan göras i god tid men ananasen blir bäst om den steks vid serveringen. Skär frukten i förväg så går det smidigt när du väl ska sno ihop desserten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Alldeles för mycket kokos i glassen

Monica

2022-01-01

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Ananas "baked Alaska"
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mangosorbet med kokos
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ananas med kokos
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ananas med mynta och kokos
Betyg 3.5 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halvfryst ananas på spett med rostad kokos
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga