Mandelkaka med bär

Den här mandelkakan har två hemliga ingredienser få kan ana, vita bönor och kokt potatis! Som en ljuvligt saftig mazarin gör den garanterad succé till fikat. Toppa med dina favoritbär och servera med fluffigt vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
12 bitar
1 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
50 g smör
200 g kall kokt potatis
1 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 - 2 finrivna bittermandlar
3 ägg
2 dl rörsocker
1 1/2 dl frysta bär t ex röda vinbär, blåbär eller hallon
1 tsk majsstärkelse
2 msk hackad mandel
Till servering
vispad grädde till servering
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Energi885 KJ / 288 kCal
Fett18 g
Salt0.33 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Kommentarer
11 stDen här kakan är helg magisk! Fick receptet av en vän som vi gjorde på midsommar (återkommande) och alla älskar den! Helt magisk kaka, vi vispar grädde och brer på sen massor av jordgubbar! 10/10!!
Josefine
Kan man frysa denna
Irene
Hej Irene! Det går bra att frysa kakan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man pressa poratisenbistället för att riva? Det är så meckigt med rivjärn tycker jag
Sara
Hej Sara! Ja, det går bra! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket