Mandelkaka med bär
Den här mandelkakan har två hemliga ingredienser få kan ana, vita bönor och kokt potatis! Som en ljuvligt saftig mazarin gör den garanterad succé till fikat. Toppa med dina favoritbär och servera med fluffigt vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
12 bitar
1 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
50 g smör
200 g kall kokt potatis
1 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 - 2 finrivna bittermandlar
3 ägg
2 dl rörsocker
1 1/2 dl frysta bär t ex röda vinbär, blåbär eller hallon
1 tsk majsstärkelse
2 msk hackad mandel
Till servering
vispad grädde till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Energi885 KJ / 288 kCal
Fett18 g
Salt0.33 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Kommentarer
Kan man frysa denna
Irene
2024-10-22Hej Irene! Det går bra att frysa kakan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-22Kan man pressa poratisenbistället för att riva? Det är så meckigt med rivjärn tycker jag
Sara
2024-09-23Hej Sara! Ja, det går bra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-25Bönsmör ska det stå
Eva
2024-07-13Hej Eva! Det är det smör du gör av de kokta vita bönorna och det smälta smöret i punkten 2. Lycka till med bakningen. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-14