Mandelkaka med bär

Den här mandelkakan har två hemliga ingredienser få kan ana, vita bönor och kokt potatis! Som en ljuvligt saftig mazarin gör den garanterad succé till fikat. Toppa med dina favoritbär och servera med fluffigt vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
12 bitar
1 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
50 g smör
200 g kall kokt potatis
1 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 - 2 finrivna bittermandlar
3 ägg
2 dl rörsocker
1 1/2 dl frysta bär t ex röda vinbär, blåbär eller hallon
1 tsk majsstärkelse
2 msk hackad mandel
Till servering
vispad grädde till servering
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Energi885 KJ / 288 kCal
Fett18 g
Salt0.33 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Kommentarer
11 stDen här kakan är helg magisk! Fick receptet av en vän som vi gjorde på midsommar (återkommande) och alla älskar den! Helt magisk kaka, vi vispar grädde och brer på sen massor av jordgubbar! 10/10!!
Josefine
Kan man frysa denna
Irene
Hej Irene! Det går bra att frysa kakan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man pressa poratisenbistället för att riva? Det är så meckigt med rivjärn tycker jag
Sara
Hej Sara! Ja, det går bra! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Bönsmör ska det stå
Eva
Hej Eva! Det är det smör du gör av de kokta vita bönorna och det smälta smöret i punkten 2. Lycka till med bakningen. Hälsningar Harriet
ICA-köket
Vad är bönemöte som beskrivs i receptet
Eva
Fantastisk lunchkaka! Serveras med mycket bär och yoghurt eller grädde. Behövs lite salt. Brukar ha citron, kardemumma och blåbär i. Jag kör dessutom allt direkt i mixern till en jämn smet. Suveränt!
Ingrid eva-char
Går den att göra i muffinsformar?
Anna
Hej Anna! Det är tyvärr inget vi har provbakat. Skriv gärna en ny kommentar om du testar göra muffins! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Smakar vispgrädde och jordgubbssås till mandelkaka gjord på mandelmjöl? Eller kan det bli en besk smak?
Monika
Hej Monika! Om du tänkte servera vispgrädde och jordgubsbsås till så tror jag att det blir smaskens! Hälsningar Elina
ICA-köket
Har blivit en favoritkaka både hos barn och vuxna! Har lämnat vidare receptet ett flertal ggr eftersom den är så god. Jag använder sötströ istället för socker och det är ingen som märker skillnad. Ska baka den och ta med till jul-knytis nu, möjligen utan bittermandel och hallon men med saffran och russin för julkänsla! Jag tycker att den blir snäppet bättre dagen efter bak; den hinner sätta till sig och smakerna blir fylligare.
Marlene
Hej! Kan jag byta ut mandelmjölet mot vetemjöl? Mvh Maria
Maria
Hej Maria! Det är ingenting vi har provat, men det borde gå bra. Hälsningar Michelle
ICA-köket