UNDER 60 MIN | Medel

Mandelkaka med bär

Den här mandelkakan har två hemliga ingredienser få kan ana, vita bönor och kokt potatis! Som en ljuvligt saftig mazarin gör den garanterad succé till fikat. Toppa med dina favoritbär och servera med fluffigt vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Smält smöret, låt det svalna något. Riv potatisen fint.
  3. Mixa de vita bönorna slätt tillsammans med smöret.
  4. Blanda mandelmjölet med bakpulver, vaniljpulver och bittermandel. Blanda ner den rivna potatisen.
  5. Vispa ägg och socker fluffigt.
  6. Blanda ner mjölblandningen och bönsmöret i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  8. Blanda bären med majsstärkelsen. Strö över bär och hackad mandel.
  9. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter eller tills kakan stannat i mitten. Låt svalna.
  10. Till servering: Servera med vispad grädde.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 1 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
  • 50 g smör
  • 200 g kall kokt potatis
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 - 2 finrivna bittermandlar
  • 3 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1 1/2 dl frysta bär t ex röda vinbär, blåbär eller hallon
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 msk hackad mandel
Till servering
  • vispad grädde till servering

Näringsvärde
Per portion

Energi 885 kJ / 288 kCal