Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Hemmagjord vegansk glass med hjortron och vit choklad

Behöver du tips på en vegansk efterrätt till nyår? Prova detta ljuvliga recept på hemmagjord vegansk glass, gjord på kokosmjölk och mandel. Glassen serveras med hjortron och vit choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg 1/3 av mandeln i en ugnsform och rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  3. Riv chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 5 minuter tills chokladen är gyllene. Ta ut och låt svalna. Bryt till smulor.
  4. Lägg den rostade mandeln i en skål tillsammans med resten av mandeln och bittermandeln. Häll på kallt vatten så det täcker och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar.
  5. Koka upp vatten och socker. Låt svalna.
  6. Häll av mandeln. Mixa mandel, sockerlag, salt och 1 dl kokosmjölk (för 4 port) i en blender eller matberedare till en slät kräm. Tillsätt resten av kokosmjölken och mixa slätt. Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar.
  7. Vid servering: Ta fram glassen och låt stå ca 30 minuter. Skär i mindre bitar och mixa till en slät glass i en blender eller matberedare.
  8. Servera direkt med hjortron och rostad vit choklad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g skalad sötmandel
  • 100 g vegansk vit choklad
  • 1 bittermandel
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl rörsocker
  • 1 krm salt
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
Vid servering
  • 250 g tinade frysta hjortron
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer