Hemmagjord vegansk glass med hjortron och vit choklad
Behöver du tips på en vegansk efterrätt till nyår? Prova detta ljuvliga recept på hemmagjord vegansk glass, gjord på kokosmjölk och mandel. Glassen serveras med hjortron och vit choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
100 g skalad sötmandel
100 g vegansk vit choklad
1 bittermandel
1/2 dl vatten
1/2 dl rörsocker
1 krm salt
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
Vid servering
250 g tinade frysta hjortron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 614 kCal
Fett46 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein9 g
Kommentarer
Glassen smakade inget mer än fruset vatten. Bären och chokladen var dock underbar. Viktigt att riva den. Jag tröttnade efter ett tag och bröt resten. De rivna bitarna var lärare att bryta medan de bryta blev som klumpar.
Linn
2019-02-02Smeten skar sig. Först blev den krämig och fin, sen körde jag den lite till och då skar den sig. Kan kokosgrädde skära sig om man kör den för länge i matberedaren? Hade varit bra med en liten varning om det i receptet.
Karin
2019-02-01Hej Karin! Låter märkligt att den skar sig... Kanske kan du tillsätta lite vatten och mixa ihop den. Viktigt också att det är en redig och stark mixer! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-05Smaken blev god men fick aldrig smeten slät, använde matberedare och körde smeten länge men den gick aldrig ihop sig. Blev grynig glass som mer blev som mjukglass, gick inte att göra kulor (som decsom visas på bilden). Kokosmjölken var skuren från början, kan det ha varit problemet? Funderar på om man skulle kokat upp den först för att den skulle gått ihop sig...
Elin
2019-01-06Hej Elin! Det troliga är att det är kokosmjölken som var problemet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-07