Mandelkaka

En saftig och mjuk mandelkaka som är både glutenfri och mejerifri! Denna lättlagade kaka passar perfekt till både kalas och fika. Med sin rika mandelsmak blir den en favorit för alla, oavsett tillfälle.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Ingredienser
10-12 bitar
6 stora ägg (6 ägg motsvarar ca 400 g)
3 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 msk finrivet citronskal
6 dl mandelmjöl (6 dl motsvarar ca 300 g)
florsocker (till garnering)
Till servering
vaniljglass
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan glass till servering.
Energi1504 KJ / 360 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g
Kommentarer
Går det att frysa kakan?
Iris
2024-12-22Hej Iris! Ja, den här kakan kan frysas med bra resultat. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-23Fantastisk god och saftig. Drog ner på sockret och har även gjort den med kokossocker som fungerade finfint! Sist hade jag färska hallon på och serverade med laktosfri vaniljglass. Blev väldigt uppskattat
Eva
2024-05-22Tog finrivet apelsinskal i stället och la till 1/2 tsk bakpulver. Gjorde muffins av smeten istället Toppen
Margareta
2023-12-10