Fransk äppelkaka med mandel

Hur god som helst är denna franska äppelkaka som dessutom är glutenfri och som passar att servera både som dessert och till fikat. Med mandelmassa, mandelmjöl och äpplen och ännu mer mandel på toppen så får du fram den goda smaken på denna franska äppelkaka.

Ingredienser
8 bitar
200 g mandelmassa
1 citron (skalet och saften)
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
1/2 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
2 - 3 söta äpplen (gärna jazz)
1/2 dl mandelspån eller mandelsplitter
1 1/2 msk råsocker
Till servering
florsocker
lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit utan grädde/vaniljglass till servering.
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein6 g
Kommentarer
Mycket gott med den tydliga citron smaken! Det lyfte verkligen kakan.
Natalie
2024-12-22Familjens favoritkaka.
Viera
2024-11-16Citronsmaken tar över, serverade den rumstempererad med vaniljsås - kanske hade det varit skillnad med varm kaka och glass till. Hade inte förväntat mig sockerkakskänslan.
Erika
2024-09-16