Mandelkorg med glass och varma hjortron

54
2
Mandelkorg med glass och varma hjortron

Det här receptet på mandelkorg med glass och varma hjorton är en mycket delikat och underbart god efterrätt. Du gör egna krispiga mandelkorgar som du fyller med vaniljglass och varma hjortron, fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Mandelkorg med glass och varma hjortron

Ingredienser

12 st
100 g smör
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån

Varma hjorton

1 paket frysta hjortron (à 225 g)
2 msk socker
1 stjärnanis
2 msk whisky
3/4 dl vatten

Till servering

vaniljglass
citronmeliss

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg, om äggfri glass bjuds.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och glass utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med t ex Solhavre. Bjud med t ex tofuglass.

Gör så här

Tips

Har man inga koppar eller små skålar kan man ta halverade apelsiner. Lägg dem med snittytan ner och forma korgarna över skalet.

Korgarna kan göras i förväg och förvaras i tättslutande burk i kylen med smörpapper emellan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Lisa

2020-12-19

Åh dessa korgar gör jag emellanåt. Mycket goda, lite knäckiga... perfekt att fylla med glass, grädde och kanske en varm hallonsås om man ej gillar hjortron. Pynta med juligt strössel sen är julens dessert klar att serveras!

Nina

2020-06-08

Kan manta något annat än hjortron?

Redaktionen ICAse

2020-06-09

Hej Nina! Det går bra att välja andra bär än hjortron. Dock passar inte stjärnanis och whisky lika bra till andra bär. Testa med rårörda hallon/jordgubbar/rabarber, gott det också! Hälsningar Elina