Mandelkorg med glass och varma hjortron

Det här receptet på mandelkorg med glass och varma hjorton är en mycket delikat och underbart god efterrätt. Du gör egna krispiga mandelkorgar som du fyller med vaniljglass och varma hjortron, fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Ingredienser
12 st
100 g smör
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
Varma hjorton
1 paket frysta hjortron (à 225 g)
2 msk socker
1 stjärnanis
2 msk whisky
3/4 dl vatten
Till servering
vaniljglass
citronmeliss
Gör så här
00:12:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Kan man byta ut vetemjölet med något glutenfritt? Hälsningar Kajsa
Kajsa
2025-01-24Hej Kajsa! Om du byter till glutenfri mjölmix så fungerar det alldeles säkert. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-24Hur länge håller dem att förvaras i burk?
Lovisa
2024-12-08Hej Lovisa! Ja, i en burk så håller dom nog i ca två veckor! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-09Hejsan! Kan man ställa in mandelformarna, som är på koppen i kylskåpet när de är klara? Hälsningar Petra
Petra
2024-01-13Hej Petra! Det bästa är att låta mandelkorgarna kallna i rumstemperatur på kopparna, de kan annars blir lite fuktiga och mjuka. När de sedan är kalla, kan de förvaras i kylskåpet i en burk med smörpapper emellena och burken bör tättslutande lock.
Redaktionen
2024-01-15