Det här receptet på mandelkorg med glass och varma hjorton är en mycket delikat och underbart god efterrätt. Du gör egna krispiga mandelkorgar som du fyller med vaniljglass och varma hjortron, fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2011
Innehåller gluten. Fri från ägg, om äggfri glass bjuds.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och glass utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med t ex Solhavre. Bjud med t ex tofuglass.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lisa
2020-12-19Åh dessa korgar gör jag emellanåt. Mycket goda, lite knäckiga... perfekt att fylla med glass, grädde och kanske en varm hallonsås om man ej gillar hjortron. Pynta med juligt strössel sen är julens dessert klar att serveras!
Nina
2020-06-08Kan manta något annat än hjortron?
Redaktionen ICAse
2020-06-09Hej Nina! Det går bra att välja andra bär än hjortron. Dock passar inte stjärnanis och whisky lika bra till andra bär. Testa med rårörda hallon/jordgubbar/rabarber, gott det också! Hälsningar Elina