Varma hjortron med nöt- och mandelrulle och färskostglass

0
0
Varma hjortron med nöt- och mandelrulle och färskostglass

Färska hjortron gör den här ljuvliga efterrätten extra lyxig men visst går det även bra att använda frysta bär. De varma hjortronen serveras till en filodegsrulle fylld med nötter och mandel och en färskostglass lyfter sedan denna eleganta dessert ännu ett snäpp.

Skriv ut
Varma hjortron med nöt- och mandelrulle och färskostglass

Ingredienser

4 portioner

Nötrulle

2 dl
rostade mandelspån
1 dl
rostade hasselnötter
1 dl
nötkräm
4 msk
smör
4
ark filodeg

Hjortron

3 dl
hjortron (färska eller frysta)
1/2 dl
socker

Glass

1/2 l
vaniljglass
1
vaniljstång
100 g
färskost

Till garnering

citronmeliss

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av nötkräm, smör, glass och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av nötkräm, smör, glass och färskost.
Gör äggfri: byt ut glass mot äggfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3434 KJ / 821 kCal
Fett 55 g
Salt 0.73 g
Kolhydrater 65 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept