Varma hjortron med nöt- och mandelrulle och färskostglass

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Varma hjortron med nöt- och mandelrulle och färskostglass

Färska hjortron gör den här ljuvliga efterrätten extra lyxig men visst går det även bra att använda frysta bär. De varma hjortronen serveras till en filodegsrulle fylld med nötter och mandel och en färskostglass lyfter sedan denna eleganta dessert ännu ett snäpp.

Varma hjortron med nöt- och mandelrulle och färskostglass

Ingredienser

4 portioner

Nötrulle

2 dl  rostade mandelspån
1 dl  rostade hasselnötter
1 dl  nötkräm
4 msk  smör
4   ark filodeg

Hjortron

3 dl  hjortron (färska eller frysta)
1/2 dl  socker

Glass

1/2 l  vaniljglass
1   vaniljstång
100 g  färskost

Till garnering

citronmeliss

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av nötkräm, smör, glass och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av nötkräm, smör, glass och färskost.
Gör äggfri: byt ut glass mot äggfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3434 KJ / 821 kCal
Fett55 g
Salt0.73 g
Kolhydrater65 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortronsylt
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad brioche med getost och hjortron
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cannelloni à la Burträsk
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga