Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Varma hjortron med nöt- och mandelrulle och färskostglass

Färska hjortron gör den här ljuvliga efterrätten extra lyxig men visst går det även bra att använda frysta bär. De varma hjortronen serveras till en filodegsrulle fylld med nötter och mandel och en färskostglass lyfter sedan denna eleganta dessert ännu ett snäpp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Nötrulle: Rosta mandelspånen. Grovhacka hasselnötterna. Blanda nötter och mandel med nötkrämen.
  3. Smält smöret. Lägg ut 1 filodegsark, pensla det med smöret. Fortsätt att lägga på resten av arken och pensla med smör mellan varje ark (sammanlagt 4 ark för 4 port). Dela arken i 4 delar.
  4. Fördela nötkrämen på mitten av de 4 arken och vik in 3 av hörnen mot mitten och rulla sedan mot det fjärde hörnet till en rulle.
  5. Lägg filodegsrullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Hjortron: Koka upp hjortron med socker.
  7. Glass: Låt vaniljglassen tina lite. Vispa glassen mjuk tillsammans med urskrapad vaniljstång och cream cheese. Servera genast eller sätt in i frysen om den inte serveras direkt efter tillagning.
  8. Till garnering: Servera de varma hjortronen med nötrulle och glass. Garnera gärna med citronmeliss.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av nötkräm, smör, glass och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av nötkräm, smör, glass och färskost.
Gör äggfri: byt ut glass mot äggfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Nötrulle
  • 2 dl rostade mandelspån
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1 dl nötkräm
  • 4 msk smör
  • 4 ark filodeg
Hjortron
  • 3 dl hjortron (färska eller frysta)
  • 1/2 dl socker
Glass
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1 vaniljstång
  • 100 g färskost
Till garnering
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3434 kJ / 821 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer