Varma hjortron med nöt- och mandelrulle och färskostglass
Färska hjortron gör den här ljuvliga efterrätten extra lyxig men visst går det även bra att använda frysta bär. De varma hjortronen serveras till en filodegsrulle fylld med nötter och mandel och en färskostglass lyfter sedan denna eleganta dessert ännu ett snäpp.
Ingredienser
4 portioner
Nötrulle
2 dl rostade mandelspån
1 dl rostade hasselnötter
1 dl nötkräm
4 msk smör
4 ark filodeg
Hjortron
3 dl hjortron (färska eller frysta)
1/2 dl socker
Glass
1/2 l vaniljglass
1 vaniljstång
100 g färskost
Till garnering
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3434 KJ / 821 kCal
Fett55 g
Salt0.73 g
Kolhydrater65 g
Protein14 g
Kommentarer