Mandelchoklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandelchoklad

Mandelchokladen gör du på choklad, mandelbiskvier och honung. Ett riktigt enkelt recept, där du kan välja choklad efter smak – det blir gott oavsett om du använder dig av mörk, ljus eller vit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen, lägg den i en skål (lämplig för mikrovågsugn) och smält försiktigt i mikro eller i vattenbad på spisen.
  2. Grovhacka mandelbiskvierna, rör ner dem och honungen i chokladen. Här måste du vara lite snabb för det stelnar fort.
  3. Lägg små bollar eller högar på bakplåtspapper eller i små formar och låt stelna i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

Om man vill kan man smaksätta med rivet citrusskal eller toppa med hackad mandel och t ex tranbär. Man kan även prova med ljus- eller vit choklad.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g mandelbiskvier
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 247 kJ / 59 kCal