Estnisk kvargkaka med frukt

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
2
Estnisk kvargkaka med frukt

En traditionell östeuropeisk dessert med mjuk kvargfyllning med knaprig sötmandel och söta cocktailbär. Denna mumsiga kaka serveras, och smakar bäst, lätt avkyld och med färsk frukt.

Estnisk kvargkaka med frukt

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

3 dl  vetemjöl
125 g  smör eller margarin
2 msk  socker
1   äggula

Fyllning

3   ägg
1   äggvita
2 dl  socker
2   burkar kvarg (à 250 g, 10%)
1 1/2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1   påse sukat (à 50 g)
1   påse syltade apelsinskal (à 50 g)
1   påse röda cocktailbär (à 50 g)
1 dl  hackad sötmandel (1 dl motsvarar ca 65 g)

Till servering

färsk frukt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jag har dock ett helt ägg i pajdegen och vispar ägggulorna och de för sig och kör tre äggvitor. Då får man en mycket fluffigare kaka och skippar mjölet i fyllningen

Gustaf

2021-12-01

Denna kaka har jag ätit som barn och även bakat den men då endast med russin och rivet skal av en ½ citron samt saften. Även mina barn i 3:dra generationen ester tycker om denna lite speciella kaka. Tiina Hell

Tiina

2008-10-31

Testa liknande recept

Snabb paskha
Betyg 2.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julens fruktkaka
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julkaka på kort tid
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemgjort mandelsmör
Betyg 4 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brända rosa mandlar
Betyg 2.9 av 5.
66 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakspinnar
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga