Estnisk kvargkaka med frukt

12
2
Estnisk kvargkaka med frukt

En traditionell östeuropeisk dessert med mjuk kvargfyllning med knaprig sötmandel och söta cocktailbär. Denna mumsiga kaka serveras, och smakar bäst, lätt avkyld och med färsk frukt.

Estnisk kvargkaka med frukt

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk socker
1 äggula

Fyllning

3 ägg
1 äggvita
2 dl socker
2 burkar kvarg (à 250 g, 10%)
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 påse sukat (à 50 g)
1 påse syltade apelsinskal (à 50 g)
1 påse röda cocktailbär (à 50 g)
1 dl hackad sötmandel (1 dl motsvarar ca 65 g)

Till servering

färsk frukt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Gustaf

2021-12-01

Jag har dock ett helt ägg i pajdegen och vispar ägggulorna och de för sig och kör tre äggvitor. Då får man en mycket fluffigare kaka och skippar mjölet i fyllningen

Tiina

2008-10-31

Denna kaka har jag ätit som barn och även bakat den men då endast med russin och rivet skal av en ½ citron samt saften. Även mina barn i 3:dra generationen ester tycker om denna lite speciella kaka. Tiina Hell

Testa liknande recept

Julens fruktkaka
Snabb paskha
Julkaka på kort tid
Rismellis med vanilj
Fruktkaka