En traditionell östeuropeisk dessert med mjuk kvargfyllning med knaprig sötmandel och söta cocktailbär. Denna mumsiga kaka serveras, och smakar bäst, lätt avkyld och med färsk frukt.
Ingredienser
8 portioner
Pajskal
3
dl
vetemjöl
125
g
smör eller margarin
2
msk
socker
1
äggula
Fyllning
3
ägg
1
äggvita
2
dl
socker
2
burkar kvarg (à 250 g, 10%)
1 1/2
dl
vetemjöl
2
tsk
bakpulver
1
påse sukat (à 50 g)
1
påse syltade apelsinskal (à 50 g)
1
påse röda cocktailbär (à 50 g)
1
dl
hackad sötmandel (1 dl motsvarar ca 65 g)
Till servering
färsk frukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
12
2 st
Kommentarer
Gustaf
2021-12-01
Jag har dock ett helt ägg i pajdegen och vispar ägggulorna och de för sig och kör tre äggvitor.
Då får man en mycket fluffigare kaka och skippar mjölet i fyllningen
Tiina
2008-10-31
Denna kaka har jag ätit som barn och även bakat den men då endast med russin och rivet skal av en ½ citron samt saften. Även mina barn i 3:dra generationen ester tycker om denna lite speciella kaka. Tiina Hell
Kommentarer
Gustaf
2021-12-01Jag har dock ett helt ägg i pajdegen och vispar ägggulorna och de för sig och kör tre äggvitor. Då får man en mycket fluffigare kaka och skippar mjölet i fyllningen
Tiina
2008-10-31Denna kaka har jag ätit som barn och även bakat den men då endast med russin och rivet skal av en ½ citron samt saften. Även mina barn i 3:dra generationen ester tycker om denna lite speciella kaka. Tiina Hell