Estnisk kvargkaka med frukt
En traditionell östeuropeisk dessert med mjuk kvargfyllning med knaprig sötmandel och söta cocktailbär. Denna mumsiga kaka serveras, och smakar bäst, lätt avkyld och med färsk frukt.
Ingredienser
8 portioner
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk socker
1 äggula
Fyllning
3 ägg
1 äggvita
2 dl socker
2 burkar kvarg (à 250 g, 10%)
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 påse sukat (à 50 g)
1 påse syltade apelsinskal (à 50 g)
1 påse röda cocktailbär (à 50 g)
1 dl hackad sötmandel (1 dl motsvarar ca 65 g)
Till servering
färsk frukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har dock ett helt ägg i pajdegen och vispar ägggulorna och de för sig och kör tre äggvitor. Då får man en mycket fluffigare kaka och skippar mjölet i fyllningen
Gustaf
2021-12-01Denna kaka har jag ätit som barn och även bakat den men då endast med russin och rivet skal av en ½ citron samt saften. Även mina barn i 3:dra generationen ester tycker om denna lite speciella kaka. Tiina Hell
Tiina
2008-10-31