Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Estnisk kvargkaka med frukt

En traditionell östeuropeisk dessert med mjuk kvargfyllning med knaprig sötmandel och söta cocktailbär. Denna mumsiga kaka serveras, och smakar bäst, lätt avkyld och med färsk frukt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman mjöl, matfett, skuret i mindre bitar, och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tryck eller kavla ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och förgrädda degen i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  4. Fyllning: Vispa ägg, äggvita och socker pösigt, gärna med elvisp. Rör i kvargen. Blanda vetemjöl och bakpulver med frukt och mandel. Vänd ner i kvargblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet.
  5. Grädda ytterligare ca 30 min i nedre delen av ugnen i 200°C.
  6. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan den lossas från kanten och får kallna.
  7. Till servering: Servera kakan som dessert med färskt frukt.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl socker
  • 2 burkar kvarg (à 250 g, 10%)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 påse sukat (à 50 g)
  • 1 påse syltade apelsinskal (à 50 g)
  • 1 påse röda cocktailbär (à 50 g)
  • 1 dl hackad sötmandel (1 dl motsvarar ca 65 g)
Till servering
  • färsk frukt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?