Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Apelsinmarinerade jordgubbar

Apelsinmarinerade jordgubbar är en spännande blandning. Skivade jordgubbar marineras i apelsinjuice och skal några timmar. En klick glass eller grädde toppad med några underbara myntablad, ger desserten en fantastisk smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snoppa och skiva eller klyfta jordgubbarna.
  2. Tvätta apelsinerna noga och riv skalet av dem, var försiktig med det vita. Pressa ur juicen.
  3. Blanda samman skal och juice. Vänd ner jordgubbarna. Låt stå och dra i ett par timmar.
  4. Finhacka myntan och vänd ner. Servera i glas eller i plastmuggar till några Mandelbiscotti.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 l jordgubbar
  • skal av 2 apelsiner
  • saft av 3 apelsiner
  • färsk, hackad mynta
  • ev lite socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer