Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Mandel- och chokladglass med pistage- och mandelflarn

Vacker att se på och oemotståndligt god! Klassiska mandelflarn med pistagenötter och mandel serveras tillsammans med len vaniljglass med mandel och choklad. Stansa ut flarnen med en utstickare/pepparkaksform för att få snygga och jämna flarn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka mandlarna och 1/2 dl av pistagenötterna (för 4 port). Resterande pistagenötter hackas lite finare.
  3. Smält smöret. Tillsätt resterande ingredienser utom de finhackade pistagenötterna. Koka på svag värme ca 1 minut.
  4. Klicka ut smeten (ca 12 g/st) glest på bakplåtspapper .
  5. Grädda i mitten av ugnen 6-7 minuter tills flarnen fått fin gyllenbrun färg.
  6. Strö på finhackade pistagenötter och drag av pappret från plåten. Stansa till flarnen och låt svalna.
  7. Servering: Varva glass och flarn. Dekorera gärna med ätbara blommor.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Tips

Härligt tillsammans med inkokta päron och amarettogrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl mandlar
  • 3/4 dl pistagenötter
  • 50 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 msk honung
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 msk mjölk
Till servering
  • 1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pinds Almond)
Lägg till i inköpslistan