Mandel- och chokladglass med ”cinnamon bun pudding” och stekta äpplen

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Mandel- och chokladglass med ”cinnamon bun pudding” och stekta äpplen

En läcker och ganska maffig dessert där cinnamon bun pudding och stekta äpplen kompletterar glassen på ett magiskt sätt. Använd gärna en lite syrligare äppelsort t.ex. Ingrid Marie som blir fantastiskt god när den steks tillsammans med timjan, citronsaft och socker.

Mandel- och chokladglass med ”cinnamon bun pudding” och stekta äpplen

Ingredienser

6 portioner

Bun pudding

1/2 dl  strösocker
2 dl  grädde
1/2 dl  mjölk
1/2   vaniljstång
4   äggulor
ca 6   kardemumma eller kanelbullar
russin
2 msk  smör eller margarin
råsocker (att strö över)

Smörstekta äpplen

2   äpplen
saften av 1/2   citron
1/2 dl  strösocker
2 msk  smör eller margarin
1   kvist, citrontimjan (eller timjan)

Till servering

1   paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kanelbullar.
Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Glace au four med browniebotten
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga