Mandel- och chokladglass med ”cinnamon bun pudding” och stekta äpplen

3
0
Mandel- och chokladglass med ”cinnamon bun pudding” och stekta äpplen

En läcker och ganska maffig dessert där cinnamon bun pudding och stekta äpplen kompletterar glassen på ett magiskt sätt. Använd gärna en lite syrligare äppelsort t.ex. Ingrid Marie som blir fantastiskt god när den steks tillsammans med timjan, citronsaft och socker.

Mandel- och chokladglass med ”cinnamon bun pudding” och stekta äpplen

Ingredienser

6 portioner

Bun pudding

1/2 dl strösocker
2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 vaniljstång
4 äggulor
ca 6 kardemumma eller kanelbullar
russin
2 msk smör eller margarin
råsocker (att strö över)

Smörstekta äpplen

2 äpplen
saften av 1/2 citron
1/2 dl strösocker
2 msk smör eller margarin
1 kvist, citrontimjan (eller timjan)

Till servering

1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kanelbullar.
Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer