Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa
Varm vitchokladglass med härligt krispig yta som serveras i en underbart god och kall blåbärssoppa. Själva glasskulorna kan med fördel förberedas i god tid då glassen ska vara så kall som möjligt när de friteras.
Ingredienser
4 portioner
Blåbärssoppa
200 g frysta eller färska blåbär
1/2 dl socker
1/2 citron
2 msk vatten
Friterade glasskulor
1 paket vaniljglass (à 400 ml) med vit choklad ( t ex Magnum Pints White)
1 dl ströbröd
1 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Till servering
florsocker
100 g färsk blåbär
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.
Gör så här
Tips
Vill man ha en slätare soppa kan man passera den genom en finmaskig sil. Ställ en liten metallform i frysen tills dess att första glasskulorna ska frysas, då behåller dom sin runda form och smälter inte lika snabbt. Se till att ströbrödet fastnar ordentligt, annars rinner glassen ut vid fritering!
Har du lagat receptet?
Kommentarer