Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa

Varm vitchokladglass med härligt krispig yta som serveras i en underbart god och kall blåbärssoppa. Själva glasskulorna kan med fördel förberedas i god tid då glassen ska vara så kall som möjligt när de friteras.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blåbärssoppa: Koka upp blåbär, strösocker, citronsaft och vatten. Låt koka tills blåbären är mjuka. Mixa med stavmixer och kyl sedan.
  2. Friterade glasskulor: Gör kulor av glassen och frys i cirka 20 min. Rulla glassen i ströbröd och frys igen i cirka 10 min. Rulla de frysta glasskulorna i ägg och sedan panko, se till att pankon fastnar ordentligt. Frys 30 min. Upprepa paneringen med ägg och panko ytterligare en gång och frys minst 30 min igen.
  3. Servering: Häll upp blåbärssoppan i en skål. Värm matolja till 170°C. Lägg försiktigt i de panerade glasskulorna och fritera cirka 1 minut tills de fått en gyllenbrun färg. Lyft upp med en hålslev och servera genast med blåbärssoppa och färska blåbär.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Tips

Vill man ha en slätare soppa kan man passera den genom en finmaskig sil. Ställ en liten metallform i frysen tills dess att första glasskulorna ska frysas, då behåller dom sin runda form och smälter inte lika snabbt. Se till att ströbrödet fastnar ordentligt, annars rinner glassen ut vid fritering!

Ingredienser

Portioner: 4
Blåbärssoppa
  • 200 g frysta eller färska blåbär
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 citron
  • 2 msk vatten
Friterade glasskulor
  • 1 paket vaniljglass (à 400 ml) med vit choklad ( t ex Magnum Pints White)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Till servering
  • florsocker
  • 100 g färsk blåbär
Lägg till i inköpslistan