Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa

3
0
Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa

Varm vitchokladglass med härligt krispig yta som serveras i en underbart god och kall blåbärssoppa. Själva glasskulorna kan med fördel förberedas i god tid då glassen ska vara så kall som möjligt när de friteras.

Skriv ut
Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa

Ingredienser

4 portioner

Blåbärssoppa

200 g
frysta eller färska blåbär
1/2 dl
socker
1/2
citron
2 msk
vatten

Friterade glasskulor

1
paket vaniljglass (à 400 ml) med vit choklad ( t ex Magnum Pints White)
1 dl
ströbröd
1
ägg
2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)

Till servering

-
florsocker
100 g
färsk blåbär

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Tips

Vill man ha en slätare soppa kan man passera den genom en finmaskig sil. Ställ en liten metallform i frysen tills dess att första glasskulorna ska frysas, då behåller dom sin runda form och smälter inte lika snabbt. Se till att ströbrödet fastnar ordentligt, annars rinner glassen ut vid fritering!

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept