Mamsens favoritäppelkaka

Det här är en perfekt variant av kakklassikern äppelkaka! En lättbakad äppelkaka utan bakpulver som blir lätt kompakt och läckert knaprig i kanterna. Vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass passar bra till.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stErsatte hälften av kanelen med kardemumma. Blev supergod!
Camilla
Mera mjöl än i receptet behövs.
Gunilla
Fungerar också bra till bär. Jag la på krusbär och strödde över socker blandat med lite potatismjöl. Jättegott!
Karin
Denna kaka är helt klart en ny favorit. Jag använde en silikonform - då behövs inte nåt bakplåtspapper i botten. Kände också att det behövdes lite mer mjöl än vad som är angivet i receptet. Sist men inte minst tog jag några nypor flingsalt i och på degen - det blev pricken över i.
Karin