Äppelkaka
Klassisk äppelkaka med smak av kanel och kardemumma, det kan inte bli bättre. Fyllningen gör du av äpplen, strösocker och naturligtvis kanel. Servera gärna äppelkakan med ditt favorittillbehör - grädde, vaniljsås eller glass.
Ingredienser
10 bitar
1 msk smör eller margarin
2 msk ströbröd
Kaka
1 tsk hela kardemummakärnor
125 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning och garnering
2 medelstora äpplen (gärna ingrid marie)
1 1/2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
Serveringsförslag
vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan serveringsförslag.
Energi1105 KJ / 264 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
Kanongod, jag brukar ta lite fler äpplen dock!
Staffan
2024-12-06Mycket god!
Monica
2024-11-25Mumsig😋
Susanne
2024-11-25