Kryddig päronpaj
Det här receptet på kryddig päronpaj är verkligen en smakupplevelse. Pajen med inlagda päron och en kryddig fyllning av bland annat kanel, ingefära och nejlikor skapar en delikat och perfekt efterrätt. Servera päronpajen med vaniljsås eller glass.
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk vatten
Fyllning
1 burk päronhalvor (à 825 g)
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen nejlika
2 tsk malen kanel
Till servering
vaniljsås eller glass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Är det hela eller mald nejlika det handlar om? Det ena verkar bli väldigt knaprigt medan det andra kan bli väldigt intensivt...
Jonas
2021-07-19