Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig päronpaj

Det här receptet på kryddig päronpaj är verkligen en smakupplevelse. Pajen med inlagda päron och en kryddig fyllning av bland annat kanel, ingefära och nejlikor skapar en delikat och perfekt efterrätt. Servera päronpajen med vaniljsås eller glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka samman matfett, mjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, cirka 25 cm i diameter (för 8 port). Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.
  4. Fyllning: Låt päronen rinna av.
  5. Blanda matfett, socker, mjölk, mjöl och kryddor i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
  6. Lägg päronhalvorna i pajskalet med den kupade sidan uppåt. Häll över kryddsmeten. Grädda ytterligare cirka 10 minuter i 225°C.
  7. Till servering: Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass till.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajdeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 1 burk päronhalvor (à 825 g)
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk nejlikor
  • 2 tsk kanel
Till servering
  • vaniljsås eller glass
Lägg till i inköpslistan