Citronpasta med köttbullar
Citronpasta med köttbullar är en härlig pastarätt med italienska toner där möra och saftiga köttbullar serveras med syrlig citronpasta, sås och rivig rucola. Köttbullarna är smaksatta med vitlök och oregano och pastan har en fin och krämig konsistens av crème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
salt och peppar
1 msk olja
4 port pasta (gärna spaghetti)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl vatten
1/2 tsk oregano
finrivet skal av 1/2 citron
65 g rucola
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget. Använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2397 KJ / 574 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater56.3 g
Protein37.5 g
Kommentarer
Jättegott!
Charlotte
2023-11-01Jag brukar ha i lite mer kryddor i köttbullarna, tex oregano, det blir så gott!
Emilia
2022-09-06Barnen sa två stjärnor och gubben 3. Blir nog inte att vi gör detta igen.
Camilla
2021-08-23