Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronpasta med köttbullar

Citronpasta med köttbullar är en härlig pastarätt med italienska toner där möra och saftiga köttbullar serveras med syrlig citronpasta, sås och rivig rucola. Köttbullarna är smaksatta med vitlök och oregano och pastan har en fin och krämig konsistens av crème fraiche.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med skalad riven vitlök och ägg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Rulla till köttbullar och stek runtom i oljan i en stekpanna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda crème fraiche, vatten, oregano och rivet citronskal. Blanda det med köttbullarna och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av pastan och blanda den med rucola.
  6. Servera pastan tillsammans med köttbullar och sås.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget. Använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk oregano
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2397 kJ / 574 kCal