Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Makaronipudding med spenatsallad

En lättlagad makaronipudding som tillreds i ugnen och serveras med en spenatsallad. Makaroner blandas med lök, skinka och ärter i en ugnsform, häll över äggstanningen och avsluta i ugnen. Passa då på att förbereda salladen på spenat, tomat, vinäger och olja som du avnjuter med makaronipuddingen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen, men korta ner koktiden med två minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag.
  4. Skala och strimla löken. Stek den i oljan i en stekpanna.
  5. Blanda makaroner, lök, skinka och ärter i en ugnssäker form.
  6. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, oregano, salt och peppar. Häll den över makaronerna och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  7. Spenatsallad: Tärna tomaterna och blanda med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten.
  8. Servera makaronipuddingen med spenatsalladen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner eller liknande.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraichen till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Har du bråttom? Uteslut äggen och hälften av mjölken och gör en krämig pasta av mjölk och crème fraiche utan att använda ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
  • 4 port makaroner
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 180 g strimlad rökt skinka
Äggstanning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Spenatsallad
  • 4 tomater
  • 1 tsk vinäger
  • 1/2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2866 kJ / 685 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept