En lättlagad makaronipudding som tillreds i ugnen och serveras med en spenatsallad. Makaroner blandas med lök, skinka och ärter i en ugnsform, häll över äggstanningen och avsluta i ugnen. Passa då på att förbereda salladen på spenat, tomat, vinäger och olja som du avnjuter med makaronipuddingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner eller liknande.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraichen till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkar jättebra i vår familj med 3 mindre barn!
Karin
2015-04-19Passar säkert barn. Tyckte inte riktig om konsistensen. Men god smak!
Louise
2015-02-22