Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Majssoppa med vitlök- och basilikakryddade kycklingfrikadeller

Majssoppa med vitlök- och basilikakryddade kycklingfrikadeller är en smakfull soppa där grunden är majs. I frikadellerna har du kalvfärs, kycklingfärs, basilika, vitlök och dijonsenap. Koka och mixa soppan och servera de nykota frikadellerna till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs den gula löken i matfett i en gryta. Låt majsen rinna av och lägg i grytan. Slå på vatten, vitt vin och hönsbuljongtärningar. Låt koka ihop något utan lock. Häll i önskad mängd grädde och sjud ca 10 min.
  2. Mixa soppan i matberedare eller mixer. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Blanka ev av soppan med matfett innan servering.
  3. Frikadeller: Blanda ingredienserna till frikadellerna. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är genomkokta. De är färdiga när de inte längre är rosa i mitten. Serveras nykokta i soppan.

Tips

Kalvfärs och kycklingfärs kan bytas mot nötfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk majskorn
  • 1 l vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • upp till 4 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 1/2 msk vitvinsvinäger
  • ev 1 msk smör eller margarin
Frikadeller
  • 200 g kalvfärs
  • 200 g kycklingfärs
  • 2 msk basilika (finstrimlad, färsk)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?