Majssoppa med vitlök- och basilikakryddade kycklingfrikadeller

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Majssoppa med vitlök- och basilikakryddade kycklingfrikadeller

Majssoppa med vitlök- och basilikakryddade kycklingfrikadeller är en smakfull soppa där grunden är majs. I frikadellerna har du kalvfärs, kycklingfärs, basilika, vitlök och dijonsenap. Koka och mixa soppan och servera de nykota frikadellerna till.

Majssoppa med vitlök- och basilikakryddade kycklingfrikadeller

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
1 msk  smör eller margarin
1   burk majskorn
1 l  vatten
2 dl  vitt vin
3   hönsbuljongtärningar
upp till 4 dl  vispgrädde
salt och peppar
2 1/2 msk  vitvinsvinäger
ev 1 msk  smör eller margarin

Frikadeller

200 g  kalvfärs
200 g  kycklingfärs
2 msk  basilika (finstrimlad, färsk)
2   vitlöksklyftor
1   ägg
1 tsk  salt
1 msk  dijonsenap
1 krm  vitpeppar

Gör så här

Tips

Kalvfärs och kycklingfärs kan bytas mot nötfärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Frikadeller på kalvfärs i tomatsås
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellfärserad kalvrulle
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Thaigryta med broccoli
Betyg 2.8 av 5.
253 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citron- och timjanfrikadeller
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Småländska wallenbergare
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga