Majssoppa med vitlök- och basilikakryddade kycklingfrikadeller
Majssoppa med vitlök- och basilikakryddade kycklingfrikadeller är en smakfull soppa där grunden är majs. I frikadellerna har du kalvfärs, kycklingfärs, basilika, vitlök och dijonsenap. Koka och mixa soppan och servera de nykota frikadellerna till.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 burk majskorn
1 l vatten
2 dl vitt vin
3 hönsbuljongtärningar
upp till 4 dl vispgrädde
salt
peppar
2 1/2 msk vitvinsvinäger
ev 1 msk smör eller margarin
Frikadeller
200 g kalvfärs
200 g kycklingfärs
2 msk basilika (finstrimlad, färsk)
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer