ÖVER 60 MIN | Medel

Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

Bjud på italienska frikadeller till middag! Dessa saftiga kalvfrikadeller är smaksatta med citron, parmesan och basilika. De smakrika köttbullarna får koka i tomatsås och serveras med spaghetti kokt till perfektion.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i oljan på medelvärme tills den mjuknar. Tillsätt tomaterna, fond och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Mixa slät och krydda med salt.  
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Blanda kalvfärs med ägg, citronskal, basilika, parmesan, salt och peppar. Rulla till ca 25 bullar (för 4 port) med oljade händer. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 minuter.  
  4. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Servera frikadellerna i tomatsås med pastan. Toppa gärna med parmesan och basilika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g)