Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

20
8
Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

Bjud på italienska frikadeller till middag! Dessa saftiga kalvfrikadeller är smaksatta med citron, parmesan och basilika. De smakrika köttbullarna får koka i tomatsås och serveras med spaghetti kokt till perfektion.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
2
burkar hela tomater (à 400 g)
1 msk
konc grönsaksfond
3 dl
vatten
1 tsk
salt
500 g
kalvfärs
1
ägg
1 tsk
finrivet citronskal
1 dl
hackad basilika
1 dl
finriven parmesanost
3/4 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
4
port spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Ulla stina

2021-07-29

Mycket väl avvägt i smaker: tomat, parmensan, basilika och citron.

Mattias

2021-07-23

Bytte lammfärsen mot finmald kanin. Blev lite torrt.

Camilla

2021-04-17

Mycket gott! Jag tog pastavattnet. Och hade en skvätt balsamvinäger och en sked honung i. Kryddade med torkad basilika

Testa liknande recept