Enchiladas med tomat- och majssalsa

7
0
Enchiladas med tomat- och majssalsa

Enchiladas med tomat- och majssalsa är ett mexikanskt recept som både är enkelt och gudomligt gott! Enchiladas gör du av bland annat lök, nötfärs, tomater, sambal oelek, svarta bönor, tortillabröd och riven ost och serverar tillsammans med en välsmakande tomatsalsa. Perfekt till picknicken eller att avnjutas direkt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Enchiladas med tomat- och majssalsa

Ingredienser

4 portioner

Enchiladas

1
gul lök
ca 420 g
nötfärs
1 msk
olja
-
salt och peppar
1 msk
tomatpuré
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
spiskummin
1/2 dl
vatten
380 g
kokta svarta bönor
400 g
krossade tomater
1 tsk
oregano
1 tsk
sambal oelek
320 g
tortillabröd
1 1/2 dl
riven ost

Tomatsalsa

340 g
majs
3
tomater
1
kruka koriander
1
lime

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3188 KJ / 763 kCal
Fett 23.6 g
Kolhydrater 81.4 g
Protein 47.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept