Enchiladas med tomat- och majssalsa
![Enchiladas med tomat- och majssalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_79821/cf_259/enchiladas_med_tomat-_och_majssalsa.jpg)
Enchiladas med tomat- och majssalsa är ett mexikanskt recept som både är enkelt och gudomligt gott! Enchiladas gör du av bland annat lök, nötfärs, tomater, sambal oelek, svarta bönor, tortillabröd och riven ost och serverar tillsammans med en välsmakande tomatsalsa. Perfekt till picknicken eller att avnjutas direkt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013
![Enchiladas med tomat- och majssalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_79821/cf_259/enchiladas_med_tomat-_och_majssalsa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Enchiladas
1 gul lök
ca 420 g nötfärs
1 msk olja
salt och peppar
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 dl vatten
380 g kokta svarta bönor
400 g krossade tomater
1 tsk oregano
1 tsk sambal oelek
320 g tortillabröd
1 1/2 dl riven ost
Tomatsalsa
340 g majs
3 tomater
1 kruka koriander
1 lime
För alla
Rätten är fri från laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3188 KJ / 763 kCal
Fett23.6 g
Kolhydrater81.4 g
Protein47.9 g
Kommentarer