Majssoppa med quesadillas

37
7
Majssoppa med quesadillas

En lättlagad och krämig majssoppa gjord på kokosmjölk som tillsammans med quesadillas blir en mumsig maträtt á la 90-tal. Du får en snabblagad och smakrik måltid där bönröran i quesadillan passar utmärkt ihop med soppan. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Majssoppa med quesadillas

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 tsk
olivolja
1
bakpotatis
450 g
majskorn
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml
kokosmjölk

Quesadillas

380 g
kokta stora vita bönor
1/2 dl
vatten
1 tsk
spiskummin
2 krm
salt
1 krm
peppar
8
tortillabröd
4
skivor ost
1 msk
olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Lina

2017-11-30

Tillsätt 1 tsk Sambal oelek och 2 tsk curry så blir det plötsligt en fantastisk smak på soppan, annars smakar den ingenting.

Anita

2017-09-24

Smakade just ingenting

Katarina

2017-09-23

Supergod soppa. Vi drog ner lite på vatten mängden, kryddade upp den och behöll majsen och den rivna bakpotatisen som de är och quesadillasen till, vilken fullträff - kommer att göras igen!

Näringsvärde per portion

Energi 3132 KJ / 749 kCal
Fett 36 g
Salt 5.47 g
Kolhydrater 81 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept