Majsplättar med tomatsallad

31
5
Majsplättar med tomatsallad

Kvällens middag är snabblagad och försvinnande god: Smörstekta, frasiga majsplättar som nästan smälter i munnen. Servera de gyllene plättarna med en generös sked cottage cheese vars milda smak och textur gifter sig perfekt med plättarna, en slev fräsch tomatsallad toppad med persilja och ät tills ni är mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Majsplättar med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

340 g
majskorn
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
4 dl
mjölk
2
ägg
2 msk
smör eller margarin

Sallad

4
tomater
1/2
kruka persilja
1 tsk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger
-
salt och peppar
500 g
cottage cheese

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut cottage cheese eller välj mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Sara

2020-02-03

Jättegod och fräsch kombination av mastiga plättar, fräsch tomatsallad och mättande keso.

Johanna

2017-03-28

Jättegott, fräscht och snabblagat. Kommer absolut att göra igen.

Mathias

2017-03-26

usch! riktigt dålig

Näringsvärde per portion

Energi 1979 KJ / 473 kCal
Fett 18.4 g
Salt 2.53 g
Kolhydrater 46.4 g
Protein 27.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept