UNDER 45 MIN | Medel

Majspizza med salsa och nachos

Nog för att vi älskar klassiska smaker, men här vill vi slå ett slag för de nya. Blanda ajvar relish och färskost och bre det över pizzadegen, innan majs, lök och ost strös över. Serveras ihop med lite salsa och självklart; nachoschips!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kavla eller dra ut degen och lägg på två plåtar (för 4 port) med bakplåtspapper. 
  3. Skala och skiva eller hacka löken.
  4. Blanda färskost och ajvar och bred ut på pizzadegarna. Häll av majsen. Strö lök, ost och majs på pizzadegarna. 
  5. Sätt in pizzan mitt i ugnen 10-15 minuter (2 plåtar om du har varmluft eller 1 åt gången i vanlig ugn).
  6. Skär gurkan i tärningar och skiva tomaterna. Skär limen i klyftor.
  7. Servera pizzorna med salsa, gurka, tomat, nachochips och lime.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp pizzadeg (à 400 g)
  • 1 rödlök
  • 200 g naturell färskost
  • 1 1/2 dl ajvar relish (gärna mild)
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 150 g riven pizzaost
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 1 lime
  • 1 burk chunky salsa medium (à 300 g)
  • 100 g nachochips

Näringsvärde
Per portion

Energi 3695 kJ / 879 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept