Majspizza med salsa och nachos
Nog för att vi älskar klassiska smaker, men här vill vi slå ett slag för de nya. Blanda ajvar relish och färskost och bred det över pizzadegen, innan majs, lök och ost strös över. Serveras ihop med lite salsa och självklart; nachoschips!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
2 förp pizzadeg (à 400 g)
1 rödlök
200 g naturell färskost
1 1/2 dl ajvar relish (gärna mild)
1 förp majskorn (à 340 g)
150 g riven pizzaost
1 gurka
2 tomater
1 lime
1 förp chunky salsa medium (à 300 g)
100 g nachochips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3695 KJ / 879 kCal
Fett36 g
Salt2.7 g
Kolhydrater107 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Serveras med chilisås ☆ Blev inget över efter en familj på fyra 👍
Maria
2023-08-08Blandade salsan med creime fraiche för att få en god dipp till pizzan!
Maria
2022-10-11Blev riktigt gott med tacoköttfärs!
Maria
2022-10-11