Majspizza med salsa och nachos

12
3
Majspizza med salsa och nachos

Nog för att vi älskar klassiska smaker, men här vill vi slå ett slag för de nya. Blanda ajvar relish och färskost och bre det över pizzadegen, innan majs, lök och ost strös över. Serveras ihop med lite salsa och självklart; nachoschips!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Majspizza med salsa och nachos

Ingredienser

4 portioner
2
förp pizzadeg (à 400 g)
1
rödlök
200 g
naturell färskost
1 1/2 dl
ajvar relish (gärna mild)
1
förp majskorn (à 340 g)
150 g
riven pizzaost
1
gurka
2
tomater
1
lime
1
burk chunky salsa medium (à 300 g)
100 g
nachochips

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Jennie

2020-10-02

La på lite strimlad röd paprika och skivad tomat också, kryddade med lite cayennepeppar och örter, men vi tyckte ändå att den var alldeles för smaklös.

Tina

2020-09-30

Helt ok men saknade kött

Victoria

2020-09-30

För att göra det mer matigt kompletterade jag med en påse fryst tacokyckling! Då räckte det även till matlådor! Serverade även med creme fraiche, och eftersom jag inte gillar uppvärmd rödlök tog vi den på sidan! Gott och uppskattat av hela familjen!

Näringsvärde per portion

Energi 3695 KJ / 879 kCal
Fett 36 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 107 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept