Knäckebrödspizza taco loco

165
3
Knäckebrödspizza taco loco

Ta pizza till en helt ny nivå med denna läckra knäckepizza med tacofyllning. Det runda knäckebrödet fungerar som pizzabotten medan tacosås och köttfärs står för för fyllningen. Toppa knäckepizzan med lök- och tomatskivor för att sedan strö över majs och riven pizzaost.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2016

Knäckebrödspizza taco loco

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
nötfärs
1 tsk
olja
1
påse taco kryddmix (à 40 g)
1/2 dl
vatten
2
burkar mild tacosås (à 220 g)
3
stora runda knäckebröd (normalgräddat)
1
rödlök
2
tomater
150 g
riven pizzaost
1
förp majskorn (à 340 g)

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hårt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

165

Kommentarer

Victoria

3/16/2016

Supergott! Vi gör med quornfärs, egen tacokrydda och paprikaskivor istället för tomat. Också gott att ha skivad avokado, jalapenos och en klick creme fraiche till :-)

Cecilia

2/24/2016

Denna rätt tyckte min 18-och 19 åring om

Anna

2/19/2016

Denna rätt föll inte i god jord. Av 4 personer, vägrade en (70 år) att över huvud taget smaka. En (2,5 år) smakade och sköt bort tallriken, jag smakade och åt en knapp portion med tanken: Äta bör man annars dör man. Den fjärde personen kom hem ett par timmar senare och åt maten kall. Hon tyckte att det var helt OK. Men det blir ingen repris.

Näringsvärde per portion

Energi 3365 KJ / 805 kCal
Fett 34.2 g
Salt 6.27 g
Kolhydrater 71.1 g
Protein 52.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept