Knäckebrödspizza taco loco

Ta pizza till en helt ny nivå med denna läckra knäckepizza med tacofyllning. Det runda knäckebrödet fungerar som pizzabotten medan tacosås och köttfärs står för för fyllningen. Toppa knäckepizzan med lök- och tomatskivor för att sedan strö över majs och riven pizzaost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2016

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
1/2 dl vatten
2 burkar mild tacosås (à 220 g)
3 stora runda knäckebröd (normalgräddat)
1 rödlök
2 tomater
150 g riven pizzaost
1 förp majskorn (à 340 g)
För alla
Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hårt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3365 KJ / 805 kCal
Fett34.2 g
Salt6.27 g
Kolhydrater71.1 g
Protein52.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Vi gör med quornfärs, egen tacokrydda och paprikaskivor istället för tomat. Också gott att ha skivad avokado, jalapenos och en klick creme fraiche till :-)
Victoria
2016-03-16Denna rätt tyckte min 18-och 19 åring om
Cecilia
2016-02-24Denna rätt föll inte i god jord. Av 4 personer, vägrade en (70 år) att över huvud taget smaka. En (2,5 år) smakade och sköt bort tallriken, jag smakade och åt en knapp portion med tanken: Äta bör man annars dör man. Den fjärde personen kom hem ett par timmar senare och åt maten kall. Hon tyckte att det var helt OK. Men det blir ingen repris.
Anna
2016-02-19