Knäckebrödspizza taco loco | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Knäckebrödspizza taco loco

Ta pizza till en helt ny nivå med denna läckra knäckepizza med tacofyllning. Det runda knäckebrödet fungerar som pizzabotten medan tacosås och köttfärs står för för fyllningen. Toppa knäckepizzan med lök- och tomatskivor för att sedan strö över majs och riven pizzaost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna och blanda i tacokryddan, vänd runt och tillsätt vattnet.
  3. Lägg knäckebröden på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Bred tacosåsen över knäckebröden och klicka på köttfärsen.
  5. Skala och skiva rödlöken och lägg ut ringarna på knäcket.
  6. Skär tomaterna i skivor och fördela på bröden.
  7. Strö på osten och majsen.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  9. Skär eller klipp pizzan i bitar och servera.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hårt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 påse taco kryddmix (à 40 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 burkar mild tacosås (à 220 g)
  • 3 stora runda knäckebröd (normalgräddat)
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 150 g riven pizzaost
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3365 kJ / 805 kCal