UNDER 15 MIN | Medel

Tomatsalsa ”Pico de gallo”

Färska tomater, lök, lime och koriander utgör basen i Mexikos nationalsalsa. I originalet används färsk chili men med hot sauce, här grön tabasco, blir det smidigare. Mycket gott till allt grillat och hur het den blir – det avgör du själv!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Dela tomaterna. Gröp ut kärnorna med en sked och skär fruktköttet i riktigt små tärningar.
  2. Lägg lök och tomat i en skål och blanda med övriga ingredienser.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 silverlök
  • 4 tomater
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk grön tabasco
  • 2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 84 kJ / 20 kCal