Tomatsalsa ”Pico de gallo”

Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
0
Tomatsalsa ”Pico de gallo”

Färska tomater, lök, lime och koriander utgör basen i Mexikos nationalsalsa. I originalet används färsk chili men med hot sauce, här grön tabasco, blir det smidigare. Mycket gott till allt grillat och hur het den blir – det avgör du själv!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Tomatsalsa ”Pico de gallo”

Ingredienser

4 portioner
1/2   silverlök
4   tomater
2 msk  finhackad koriander
1 1/2 msk  färskpressad limejuice
1 tsk  grön tabasco
2 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi84 KJ / 20 kCal
Fett0.1 g
Salt0.35 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Mexikanska fiskbullar med bönor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk tomatsalsa
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mole paste – mexikansk kryddblandning
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chipotlesalsa
Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisktacos
Betyg 2.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Carne asada - grillat kött
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga