Sesamstekt sej med apelsinmorötter

Sesamstekt sej med apelsinmorötter är en aptitlig och nyttig middagsrätt som passar bra alla säsonger. Fisken steks med sesamfrön och morötterna kokas med skalstrimlor av apelsin som gör att de får fruktens härligt sötsura smak.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Ingredienser
4 portioner
600 g sejfilé med skinn
1 tsk salt
2 msk sesamfrön
2 msk smör
salt och svartpeppar
Apelsinmorötter
400 g morötter
2 apelsiner
5 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
1/2 msk honung
2 msk smör
1 tsk torkad dragon eller färsk dragon (1 tsk torkad motsvarar 1 msk färsk)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer