Sesamstekt sej med apelsinmorötter
Sesamstekt sej med apelsinmorötter är en aptitlig och nyttig middagsrätt som passar bra alla säsonger. Fisken steks med sesamfrön och morötterna kokas med skalstrimlor av apelsin som gör att de får fruktens härligt sötsura smak.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g sejfilé med skinn
1 tsk salt
2 msk sesamfrön
2 msk smör
salt
svartpeppar
Apelsinmorötter
400 g morötter
2 apelsiner
5 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
1/2 msk honung
2 msk smör
1 tsk torkad dragon eller färsk dragon (1 tsk torkad motsvarar 1 msk färsk)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer