Majs- och potatissoppa med tortillachips
En värmande och god soppa med majs och potatis som äts tillsammans med knapriga tortillachips och het sriracha. Perfekt som matlåda dagen efter, bara att toppa med tortillachips vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
200 g potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 - 5 dl majskorn (5 dl motsvarar ca 1 burk à 340 g)
1/2 - 1 tsk chilipulver
2 msk smör
1 grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 dl lagrad cheddarost
1 msk vitvinsvinäger
salt
Till servering
tortillachips
srirachasås
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tortillachips och sriracha till servering.
Energi1589 KJ / 380 kCal
Fett28 g
Salt1.5 g
Kolhydrater25 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket goda smaker! Kmmer öka mängden majs eller minska mängden potatis nästa gång.
Cecilia
2024-08-09Gott som attan! Istället för att dra ner på vätskan så dubblade jag potatisen samt även buljong och vitlök för mer smak.
Lars
2023-06-21Gjorde med bara lite chilipulver och en extra buljongtärning. Barnen älskade den! (Och jag med mycket srirachasås. Mums!)
Jenny
2022-11-08