Majs- och potatissoppa med tortillachips
En värmande och god soppa med majs och potatis som äts tillsammans med knapriga tortillachips och het sriracha. Perfekt som matlåda dagen efter, bara att toppa med tortillachips vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet buljongtärningen och tortillachipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan tortillachips och sriracha till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott som attan! Istället för att dra ner på vätskan så dubblade jag potatisen samt även buljong och vitlök för mer smak.
Lars
2023-06-21Gjorde med bara lite chilipulver och en extra buljongtärning. Barnen älskade den! (Och jag med mycket srirachasås. Mums!)
Jenny
2022-11-08Mums! Minskade lite på chilipulvret och vattenmängden (fick späda med lite vatten på slutet) och lite extra grönsaksfond. Massor med siracha till :p
Terése
2022-10-24