Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Majrova med citron och timjan

Det här tillbehöret är snabblagat och otroligt gott. Du skivar majrovan i tunna skivor och ringlar över syrlig citron- och apelsinjuice och timjankvistar. Efter att majrovan får marineras en stund passar smakerna utmärkt till halstrad lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala bort den vita delen av ca 200 g majrova, spar den lila. 
  2. Skiva den så tunt som möjligt.
  3. Finriv skalet av 1 citron och 1 apelsin.
  4. Dela och pressa juicen ur ena citronhalvan och ena apelsinhalvan.
  5. Repa bladen av 5 timjankvistar och blanda med majrova, skal och citrusjuicen.
  6. Ringla över 1 msk olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
  7. Blanda och låt marinera i 20 minuter före servering. Passar bra till halstrad lax.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

  • ca 200 g majrova
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 5 timjankvistar
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer