Majonnäs

Imponera på dina vänner och gör din egen majonnäs, den ultimata lena dressingen som passar till det mesta. Majonnäsen baserar du på bland annat ägg, olja och fransk senap vilket ger en förstklassigt krämig röra med karaktär.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi7667 KJ / 1832 kCal
Fett189 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentarer
40 stVad använder man för olja ? Är det rapsolja eller olivolja ?
Gunilla
Hej Gunilla! Det är rapsolja i detta recept. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Det var sista gången jag har socker i majonnäs.
Katarina
Frågan till Tove om råa ägg
Cecilia
Vad menas med råa ägg .Hur göra så att äggulan inte är rå?
Cecilia
Hej Cecilia! Du måste ha en rå äggula för att göra majonnäs. En rå äggula är alltså en äggula som kommer ur ett ägg du precis har knäckt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Varför socker?
Rodica
Superenkel och god
Linda
Hur länge håller den i kylen?
Lena
Hej Lena! Ja, vi brukar säga max fyra dagar när det handlar om råa ägg. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Allt enligt receptet inklusive rapsolja Strålande resultat Nu behöver jag inte köpa majonäs mer
Bengt
Och använd matolja, t.ex Zeta, soja o majs, UTAN rapsolja som förstör.
Ragnar
Byt ut Dijonsenapen mot Johnnys Sötstarka senap, hoppa då över sockret, minska oljan till drygt 1,5 dl.Körde med stavmixer först de andra ingredienserna, sedan olja i småportioner, under ivrigt stavmixande . Blev då jättegod. Ragnar
Ragnar